Výběr vhodného vaflovače
Výběr vaflovačů na Heureka.cz – nejoblíbenější vaflovače
[table id=3 /] Zde je několik typů na recepty, podle kterých se vám zaručeně vafle povede.
Tradiční belgické vafle
Ingredience – 0,5 lžičky soli, 175g hladké mouky, 3ks vejce, 7 lžic rostlinného oleje, 150ml mléka, 1 lžíce cukru krystal, 2 lžičky prášku do pečiva. Postup: V míse smícháme suché přísady. Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha. K suchým přísadám přidáme olej, mléko a žloutky a šleháme dokud není těsto na vafle hladké. Přidáme ušlehané bílky. Hotové těsto nalijeme do přístroje na vafle a pečeme asi 5-7 minut. Podáváme s javorovým sirupem, marmeládou, medem nebo nutellou.
Vanilkové vafle
Ingredience: 2 vajíčka, 60 g cukru (dle chuti je možné přidat nebo ubrat), 1 vanilkový cukr nebo 1/2 vanilkového lusku, 250 g mouky, 40 – 50 g rozpuštěného vychladlého másla, 1/4 litrový hrníček mléka, malá kávová lžička prášku do pečiva. Postup: Vejce s cukrem našleháme do husté pěny. Přidáme velmi jemně usekaný vanilkový lusk (dřeň) nebo vanilkový cukr. Vmícháme mouku a trochu mléka. Těsto necháme chvilku odpočinout. Před pečením vmícháme rozpuštěné máslo a mléko. Přidáme prášek a promícháme. Pečeme. Pocukrujeme a podáváme s brusinkovou zavařeninou. Před pečením vaflovač utřeme suchou utěrkou a mírně potřeme olejem. Stejnoměrně nanesene těsto pečeme asi 2 až 3 minuty. Správně upečené těsto se musí snadno vyjmout. Zbytky nadrobených částí odstraňujeme štětečkem. Hotové vafle můžeme pocukrovat, sypat skořicovým cukrem, plnit šlehačkou, můžeme je potírat taky čokoládovou polevou, do které můžeme přidat ořechy nebo sekané mandle. Prochladlé je můžeme také plnit marmeládou a různými krémy. Také je můžeme plnit zmrzlinou a přelít trochou horké čokoládové polevy. Sladkého už máte dost? Chcete změnu?
Zkuste slanou sýrovou variantu.
Ingredience: 200g másla, 200g mouky, 4 vejce, ½ KL soli, ½ KL prášku do pečiva, 80g strouhaného chedaru, 1KL mleté papriky (nemusí být), 6-8 PL vlažného mléka, olej na potření formy Postup: Našleháme máslo se solí,postupně vmícháme žloutky, po každém žloutku přidáme trochu mouky aby se máslo nesrazilo. Poté přidáme zbytek mouky smíchaný se sýrem, práškem do pečiva a paprikou. Přilijeme mléko a vypracujeme těsto. Úplně nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Vznikne tak krásně vzdušné těsto.
Ohodnoťte článek
[ratings id=”1″]