Jak vybrat snowboard

autor: | 30. 01. 2019 | 0 komentářů

Při výběru snowboardu se řiďte 4 základními pravidly pro jeho výběr. Pokud jste začátečník, bohatě si vystačíte se snowboardem, který není svými parametry příliš vyhraněn pro jedno odvětví snowboardingu. Zdatní jezdci si mohou dovolit preferovat určitá odvětví: Freeride (jízda v prachovém sněhu), Freestyle (jízda na překážkách, v parku, skoky), nebo alpine a race (rychlá jízda na tvrdém prkně).

Délka snowboardu

Prvním kritériem výběru je vaše výška. Snowboard by měl vždy odpovídat výšce jezdce. Správně vybraný snowboard vám bude sahat mezi bradu a nos. Pokud si vyberete snowboard příliš krátký, bude se vám v oblouku přetáčet a při jízdě po hraně se budete smýkat ze strany na stranu. S dlouhým prknem bude velmi obtížné přejít do oblouku a bude se velmi špatně ovládat.

Vaše hmotnost

Snowboardy mají stanovenou hmotnostní toleranci: minimální a maximální váhu jezdce. Na tu je potřeba dbát. Pokud byste na snowboard byli příliš lehcí, neprohnete ho dostatečně a nevyužijete potenciál snowboardu. Pokud budete na zvolený snowboard příliš těžcí, hrozí jeho přetížení a následné poškození.

Kompletní výbava

Jednotlivé části výbavy by měly být vyvážené. Pokud si budete pořizovat špičkový snowboard, měli byste pořídit i špičkové vázání a boty. Celá vaše snowboardová výbava by měla být jednotným celkem.

Pružnost, čili flex

Měkčí snowboardy se hodí pro začátečníky, protože se lépe ovládají a odpustí vám více chyb. Naproti tomu tvrdé snowboardy předpokládají rychlou až agresivní jízdu.

5 nejoblíbenějších pánských snowboardů a setů

https://snowboardy.heureka.cz/set-gravity-adventure-17-18/ https://snowboardy.heureka.cz/set-gravity-empatic-17-18/ https://snowboardy.heureka.cz/burton-ripcord-17-18/ https://snowboardy.heureka.cz/set-nitro-prime-14-15/ https://snowboardy.heureka.cz/gravity-bandit-17-18/

5 nejoblíbenějších dámských snowboardů a setů

https://snowboardy.heureka.cz/set-gravity-trinity-17-18/ https://snowboardy.heureka.cz/gravity-sirene-17-18/ https://snowboardy.heureka.cz/gravity-trinity-17-18/ https://snowboardy.heureka.cz/burton-genie-17-18/ https://snowboardy.heureka.cz/set-gravity-voayer-17-18/

5 nejoblíbenějších dětských setů a snowboardů

https://snowboardy.heureka.cz/set-gravity-flash-17-18/ https://snowboardy.heureka.cz/set-gravity-fairy-17-18/ https://snowboardy.heureka.cz/volkl-future-11-12/ https://snowboardy.heureka.cz/flow-micron-snowday-16-17/ https://snowboardy.heureka.cz/gravity-flash-17-18/